7 TUTI Medvehagyma Recept

Könnyen elkészíthető ízletes medvehagyma ételek egész hétre.

 

1 Medvehagymás Tojásrántotta

medvehagymás tojásrántotta

Hozzávalók: 2 főre

  • 1 Kis Csokor Medvehagyma  kb.: 25g
  • 6db Rádfapusztai Tojás ( L –es 63 -73 g)
  • 1 Kiskanál Kókusz Zsír
  • 1 db Közepes Fej Vöröshagyma
  • 5 dkg Szeletelt Bacon Szalonna
  • 10 dkg Házikolbász
  • 1 Csipetnyi Só

  

Előkészítés:

A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük és megcsavarjuk, majd felaprítjuk. megpucoljuk a vöröshagymát is és felaprítjuk tetszőleges darabokra. A bacont és a kolbászt is apróbb darabokra szeljük.  A tojást feltörjük, és egy tálba fölkeverjük és a medvehagymát is belekeverjük.

 

Sütés:

Egy serpenyőbe a kókusz zsírt felmelegítjük, akkor megfelelő  a zsír hőmérséklete, ha egy csipetnyi sót beleteszünk és serceg, először beletesszük a kolbászt és a bacont, közepes tűzön addig sütjük míg a szalonna üveges nem lesz, ekkor helyezzük bele a vöröshagymát amit szintén átteccőre pirítunk. a medvehagymával összekevert tojást hozzáadjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett ízlés szerint készre sütjük.

Elkészítési idő 15 – 20 perc

 

A kész tojásrántottánkat tányérba tálaljuk, medvehagyma levelekkel díszíthetjük.

 Jó Étvágyat!

Biokontroll Medvehagyma

 

2Medvehagyma krém Leves

medvehagymás foghagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 2 Evőkanál Szárított Medvehagyma
  • 1 Egész Fej Fokhagyma
  • 0.5 Liter Tej
  • 2 dl Főzőtejszín
  • 1 Evőkanál Kókuszzsír
  • Őrölt Bors

 

Elkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk, hogy könnyebb legyen a pucolás a kés lapjával összeroppantjuk a gerezdeket, így gyorsan lejön a héja. A pucolt gerezdeket kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy fokhagyma nyomóval összenyomjuk.

Egy kisebb leveses fazékba felolvasztjuk a kókuszzsírt és megfonnyasszuk rajta a fokhagymát.
Felöntjük tejjel, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és bele rakjuk a 2 evőkanál medvehagymát.
Amíg felforr, a 2 evőkanál lisztet és a főzőtejszínt csomómentesen elkeverjük (ez a habarás), ezt a felforrt léhez lassan keverés mellett hozzá öntjük, majd összeforraljuk és már kész is van!

Jó étvágyat!

Biokontroll Medvehagyma

 

3

Mustáros Medvehagymás Csirke Pirított Hagymával

mustáros medvehagymás csirke pirított hagymával

Hozzávalók:

  • 3 Kisebb Fej Hagyma
  • 0.5 kg Csirke Mell
  • 2 Teáskanál Szárított Medvehagyma
  • Só (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)
  • 2  Teáskanál Mustár 
  • 1 Kanál Méz
  • Kókusz zsír

 

Elkészítés:

Wokba felolvasztjuk a kókuszzsírt, beletesszük a kockákra vágott húst és a nagyobb szeletekre vágott hagymát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a hagyma üvegesre párolódott hozzá tesszük a kb 2 kanál szárított medvehagymát. 5 percig főzzük hozzáadjuk a mustárt és összefőzzük. Mikor majdnem elkészültünk művünkkel beletesszük a mézet és folyamatos keverés mellett rá karamellizáljuk .

Tálalhatjuk rizzsel vagy salátával!

Jó étvágyat!

Biokontroll Medvehagyma

 

4Medvehagymás Chilisbab

medvehagymás chilisbab

Hozzávalók: 4 főre

  • 1 Csokor Medvehagyma kb.: 100g
  • 40 dkg Darált Sertés vagy Marha Hús
  • 2 x 200g Vörös Bab Konzerv
  • 1 Fej Vöröshagyma
  • 1 Evőkanál Kókuszzsír
  • 1db Chili Paprika
  • 50g Sűrített Paradicsom
  • 100g Kukorica Konzerv
  • 1 Késhegynyi (ízlés szerint) Fekete Őrölt Bors
  • 1 Csipetnyi Só

 

Előkészítés:

 A medvehagymát megmossuk és fölszeleteljük, majd megpucoljuk a vöröshagymát és vékonyan szeletekre aprítjuk.  A konzervek levét leöntjük Kivéve a vörös babét.  A chili paprikát mosás után karikákra vágjuk. (vigyázzunk, szembe ne kerüljön)

 

Főzés:

Egy közepes mélyebb edénybe beletesszük a kókusz zsír és felmelegítjük, ezután hozzáadjuk a chili paprikát, a hagymát és üvegesre sütjük, Most beletesszük a darált húst és megpirítjuk, pirítás közbe megborsozzuk, megsózzuk, miután a hús megpirult ráöntjük a sűrített paradicsomot, a kukoricát és levével együtt a vörös babot illetve rászórjuk medvehagymát. Közepes tűzön addig főzzük amíg össze nem sűrűsödik. Ha összesűrűsödött, levehetjük a tűzről.

Tányérba téve melegen tálaljuk, medvehagyma levelekkel díszíthetjük.

Jó Étvágyat!

Biokontroll Medvehagyma

 

5

Kolbászos Medvehagymás Krémsajtos Göngyölt Csirkemell

kolbászos_medvehagymás krémsajtos göngyölt csirkemell_1

Hozzávalók:

  • 4 Szelet Csirkemellfilé
  • 1/2 Szál Parasztkolbász
  • 8 db Kockasajt /vagy 2 db tömlős krémsajt/
  • 8 Szelet Bacon
  • 1 Csokor Medvehagyma
  • Grill Fűszerkeverék
  • Őrölt Fehérbors

 

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk.

A kolbászt apró kockákra, a medvehagymát csíkokra vágjuk, és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal. A tölteléket elosztjuk a csirkemell szeleteken majd a hússzeleteket felgöngyöljük, 2-2 szelet baconba tekerjük, és szorosan alufóliába csavarjuk.

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 30-35 perc alatt készre sütjük.

Köretnek fogyaszthatunk hozzá medvehagymás salátát.

 

Jó étvágyat!

 

Biokontroll Medvehagyma

6Medvehagymás Saláta Leves

medvehagymás salátaleves

Hozzávalók: 

  • 4 Evőkanál Olaj
  • 2 Gerezd Fokhagyma
  • 1 Púpozott Evőkanál Liszt
  • 1 Kávés Kanál Őrölt Paprika
  • 1 Teás Kanál Só
  • 1 Közepes vagy Nagyobb Saláta ( normál, nem jég saláta)
  • 3 Csomó Medvehagyma
  • 3,5 dl Kefir (kb.)
  • 2 Evőkanál Tejföl (20%)
  • 1 db Nagyobb vagy 2 db Kisebb Tojás
  • 1 Evőkanál Ecet (10%)
  • 2 L Víz

 

Elkészítés: 

A forró olajon kissé üvegesítjük a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, kb 1 perc múlva rászórjuk a piros paprikát és a sót és felöntjük 2 L. vízzel. A tisztított és leveleire szedett salátát és a medvehagymát kb 2-3 cm csíkokra vágjuk és beletesszük a levesbe.

Közepes Tüzön főzzük kb 20 percet.

A tojás sárgáját leválasszuk és csomó mentesen fokozatosan adagolva elkeverjük az ecettel, kefirrel és tejföllel, a forró leves levével (3-4 dl.) lassan adagolva felhígítjuk és hozzáadjuk a leveshez. Majd további 10-15 percig Főzzük.

A tojás fehérjét kissé felverjük és apránként belecsurgatjuk a levesbe amit magasabb hőfokon további 3-4 percig főzünk.

Az elkészült levesünket tányérba téve melegen tálaljuk.

Jó Étvágyat!

Biokontroll Medvehagyma

 

7Medvehagymás Pogácsa

medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 Csomó Medvehagyma
  • 50 dkg Liszt 
  • 1 Kocka Margarin
  • 2 Tojás
  • 1 Pohár Tejföl (150g)
  • 1 Kocka élesztő
  • 0,5l Tej
  • 1 Kis Kanál Cukor
  • 1 Evőkanál Só
  • Ízlés Szerint Szezámmag és Reszelt Sajt

 

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt langyos cukros tejben. A margarint, a lisztet és a sót összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, összegyúrjuk a pohár tejföllel és a felfuttatott élesztővel. Letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. 20-25 percig.

Míg pihen a tésztánk megmossuk a medvehagymát, lecsöpögtetjük és felaprítjuk. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, föltekerjük mint a rétest, majd ellapítjuk, kisodorjuk és összehajtjuk 4-be. Megint 20-25 percig állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk 2 cm vastagra és lehet szaggatni. A pogácsákat egymástól kicsit távolabb tepsibe helyezzük a tetejüket megkenjük felvert tojással, ízlés szerint szórunk rá szezámmagot, reszelt sajtot és az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

A kész Medvehagymás Pogácsánkat tálba vagy kosárba téve tálalhatjuk.

Jó Étvágyat!

Biokontroll Medvehagyma

Medvehagyma recept ami jó a szervezetnek.

medvehagymarolMedvehagymáról

medvehagyma viszontelad hotÜzleti Partnereknek

medvehagyma hirekAjánlatkérés

medvehagyma cegCégünkről