7 TUTI Medvehagyma Recept
Könnyen elkészíthető ízletes medvehagyma ételek egész hétre.

Medvehagymás Tojásrántotta
Hozzávalók: 2 főre
- 1 Kis Csokor Medvehagyma kb.: 25g
- 6db Rádfapusztai Tojás ( L –es 63 -73 g)
- 1 Kiskanál Kókusz Zsír
- 1 db Közepes Fej Vöröshagyma
- 5 dkg Szeletelt Bacon Szalonna
- 10 dkg Házikolbász
- 1 Csipetnyi Só
Előkészítés:
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük és megcsavarjuk, majd felaprítjuk. megpucoljuk a vöröshagymát is és felaprítjuk tetszőleges darabokra. A bacont és a kolbászt is apróbb darabokra szeljük. A tojást feltörjük, és egy tálba fölkeverjük és a medvehagymát is belekeverjük.
Sütés:
Egy serpenyőbe a kókusz zsírt felmelegítjük, akkor megfelelő a zsír hőmérséklete, ha egy csipetnyi sót beleteszünk és serceg, először beletesszük a kolbászt és a bacont, közepes tűzön addig sütjük míg a szalonna üveges nem lesz, ekkor helyezzük bele a vöröshagymát amit szintén átteccőre pirítunk. a medvehagymával összekevert tojást hozzáadjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett ízlés szerint készre sütjük.
Elkészítési idő 15 – 20 perc
A kész tojásrántottánkat tányérba tálaljuk, medvehagyma levelekkel díszíthetjük.
Jó Étvágyat!
Medvehagyma krém Leves
Hozzávalók:
- 2 Evőkanál Szárított Medvehagyma
- 1 Egész Fej Fokhagyma
- 0.5 Liter Tej
- 2 dl Főzőtejszín
- 1 Evőkanál Kókuszzsír
- Só
- Őrölt Bors
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk, hogy könnyebb legyen a pucolás a kés lapjával összeroppantjuk a gerezdeket, így gyorsan lejön a héja. A pucolt gerezdeket kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy fokhagyma nyomóval összenyomjuk.
Egy kisebb leveses fazékba felolvasztjuk a kókuszzsírt és megfonnyasszuk rajta a fokhagymát.
Felöntjük tejjel, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és bele rakjuk a 2 evőkanál medvehagymát.
Amíg felforr, a 2 evőkanál lisztet és a főzőtejszínt csomómentesen elkeverjük (ez a habarás), ezt a felforrt léhez lassan keverés mellett hozzá öntjük, majd összeforraljuk és már kész is van!
Jó étvágyat!
Mustáros Medvehagymás Csirke Pirított Hagymával
Hozzávalók:
- 3 Kisebb Fej Hagyma
- 0.5 kg Csirke Mell
- 2 Teáskanál Szárított Medvehagyma
- Só (ízlés szerint)
- Bors (ízlés szerint)
- 2 Teáskanál Mustár
- 1 Kanál Méz
- Kókusz zsír
Elkészítés:
Wokba felolvasztjuk a kókuszzsírt, beletesszük a kockákra vágott húst és a nagyobb szeletekre vágott hagymát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a hagyma üvegesre párolódott hozzá tesszük a kb 2 kanál szárított medvehagymát. 5 percig főzzük hozzáadjuk a mustárt és összefőzzük. Mikor majdnem elkészültünk művünkkel beletesszük a mézet és folyamatos keverés mellett rá karamellizáljuk .
Tálalhatjuk rizzsel vagy salátával!
Jó étvágyat!
Medvehagymás Chilisbab
Hozzávalók: 4 főre
- 1 Csokor Medvehagyma kb.: 100g
- 40 dkg Darált Sertés vagy Marha Hús
- 2 x 200g Vörös Bab Konzerv
- 1 Fej Vöröshagyma
- 1 Evőkanál Kókuszzsír
- 1db Chili Paprika
- 50g Sűrített Paradicsom
- 100g Kukorica Konzerv
- 1 Késhegynyi (ízlés szerint) Fekete Őrölt Bors
- 1 Csipetnyi Só
Előkészítés:
A medvehagymát megmossuk és fölszeleteljük, majd megpucoljuk a vöröshagymát és vékonyan szeletekre aprítjuk. A konzervek levét leöntjük Kivéve a vörös babét. A chili paprikát mosás után karikákra vágjuk. (vigyázzunk, szembe ne kerüljön)
Főzés:
Egy közepes mélyebb edénybe beletesszük a kókusz zsír és felmelegítjük, ezután hozzáadjuk a chili paprikát, a hagymát és üvegesre sütjük, Most beletesszük a darált húst és megpirítjuk, pirítás közbe megborsozzuk, megsózzuk, miután a hús megpirult ráöntjük a sűrített paradicsomot, a kukoricát és levével együtt a vörös babot illetve rászórjuk medvehagymát. Közepes tűzön addig főzzük amíg össze nem sűrűsödik. Ha összesűrűsödött, levehetjük a tűzről.
Tányérba téve melegen tálaljuk, medvehagyma levelekkel díszíthetjük.
Jó Étvágyat!
Kolbászos Medvehagymás Krémsajtos Göngyölt Csirkemell
Hozzávalók:
- 4 Szelet Csirkemellfilé
- 1/2 Szál Parasztkolbász
- 8 db Kockasajt /vagy 2 db tömlős krémsajt/
- 8 Szelet Bacon
- 1 Csokor Medvehagyma
- Grill Fűszerkeverék
- Só
- Őrölt Fehérbors
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk.
A kolbászt apró kockákra, a medvehagymát csíkokra vágjuk, és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal. A tölteléket elosztjuk a csirkemell szeleteken majd a hússzeleteket felgöngyöljük, 2-2 szelet baconba tekerjük, és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Köretnek fogyaszthatunk hozzá medvehagymás salátát.
Jó étvágyat!
Medvehagymás Saláta Leves
Hozzávalók:
- 4 Evőkanál Olaj
- 2 Gerezd Fokhagyma
- 1 Púpozott Evőkanál Liszt
- 1 Kávés Kanál Őrölt Paprika
- 1 Teás Kanál Só
- 1 Közepes vagy Nagyobb Saláta ( normál, nem jég saláta)
- 3 Csomó Medvehagyma
- 3,5 dl Kefir (kb.)
- 2 Evőkanál Tejföl (20%)
- 1 db Nagyobb vagy 2 db Kisebb Tojás
- 1 Evőkanál Ecet (10%)
- 2 L Víz
Elkészítés:
A forró olajon kissé üvegesítjük a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, kb 1 perc múlva rászórjuk a piros paprikát és a sót és felöntjük 2 L. vízzel. A tisztított és leveleire szedett salátát és a medvehagymát kb 2-3 cm csíkokra vágjuk és beletesszük a levesbe.
Közepes Tüzön főzzük kb 20 percet.
A tojás sárgáját leválasszuk és csomó mentesen fokozatosan adagolva elkeverjük az ecettel, kefirrel és tejföllel, a forró leves levével (3-4 dl.) lassan adagolva felhígítjuk és hozzáadjuk a leveshez. Majd további 10-15 percig Főzzük.
A tojás fehérjét kissé felverjük és apránként belecsurgatjuk a levesbe amit magasabb hőfokon további 3-4 percig főzünk.
Az elkészült levesünket tányérba téve melegen tálaljuk.
Jó Étvágyat!
Medvehagymás Pogácsa
Hozzávalók:
- 1 Csomó Medvehagyma
- 50 dkg Liszt
- 1 Kocka Margarin
- 2 Tojás
- 1 Pohár Tejföl (150g)
- 1 Kocka élesztő
- 0,5l Tej
- 1 Kis Kanál Cukor
- 1 Evőkanál Só
- Ízlés Szerint Szezámmag és Reszelt Sajt
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt langyos cukros tejben. A margarint, a lisztet és a sót összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, összegyúrjuk a pohár tejföllel és a felfuttatott élesztővel. Letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. 20-25 percig.
Míg pihen a tésztánk megmossuk a medvehagymát, lecsöpögtetjük és felaprítjuk. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, föltekerjük mint a rétest, majd ellapítjuk, kisodorjuk és összehajtjuk 4-be. Megint 20-25 percig állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk 2 cm vastagra és lehet szaggatni. A pogácsákat egymástól kicsit távolabb tepsibe helyezzük a tetejüket megkenjük felvert tojással, ízlés szerint szórunk rá szezámmagot, reszelt sajtot és az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész Medvehagymás Pogácsánkat tálba vagy kosárba téve tálalhatjuk.
Jó Étvágyat!
Medvehagyma recept ami jó a szervezetnek.

